Diverse produkter

Kontaktpersoner

Håndholdt gassmålere

Håndholdt gassmålere

En håndholdt gassmåler kan bety forskjell på liv eller død nå uhellet er ute. Ved lagring av gjødsel produseres det en del gasser, noen av disse er svært farlige. Oppdag de tidlig med en gassmåler!

Vi leverer gassmålere til H2S, på forespørsel kan vi også skaffe gassmålere for andre gasser.

Hvilke type gass trenger du å beskytte deg mot?

Den gassen som har skyld i flest ulykker er hydrogensulfid (H2S). Gassen er fargeløs, lukter som råtne egg og er noe tyngre enn luft. Hvis gasskonsentrasjonen overstiger 100 ppm (parts per million) lammes luktesansen, dermed er luktesansen til ingen hjelp når man kommer opp i dødelige verdiene på 300-500 ppm. Kortvarig eksponering av slike høye verdier kan føre til bevisstløshet og død innen en halv time hvis eksponeringen fortsetter, alvorlige skader på lungene kan oppstå timer etter at eksponeringen er over. Langvarig eksponering av lave verdier kan gi skader på nervesystem.

En annen gass som finnes i gjødsel er ammoniakk (NH3). Denne er farlig og potensielt dødelig ved høye konsentrasjoner, men i motsetning til H2S vil ammoniakk lukte uansett konsentrasjon, den vil være irriterende for slimhinner i øyne, nese og hals.

I en gjødselkjeller kan oksygenmangel også være et problem, så at det ikke er H2S tilstede betyr ikke at det er risikofritt å være der.

Vi leverer BW Clip for H2S. Vi kan skaffe andre modeler og gasstyper på forespørsel.

BW Clip er svært enkel i bruk og har en levetid på 2 år (kan skaffes i 3 års versjon også, den er dyrere), denne er vedlikeholdsfri og kastes etter endt levetid. Denne varsler ved alarm med lys, lyd og vibrasjon. Den gir lavalarm på 5 ppm og høy alarm på 10 ppm, og har  visning for aktuelt gassnivå i display. Les mer om BW Clip her.


Har du spørsmål om Håndholdt gassmålere?

Send oss en melding i skjemaet under og vi vil svare deg så snart som mulig